Where does humanity end?

Daca te intrebi ce e cu titlul, asta, te rog, nu citi, nu e pentru tine.

Sunt satul de superficializarea si trivializarea mesajelor si statusurilor de pe FB, in care fiecare luam un citat si ii dam “Like”. E mai usor decat sa gandim pentru noi insine, decat sa descoperim cum de fapt putem schimba cate ceva

Am devenit indobitociti, am dezvoltat niste reflexe pavloviene(am citit asta undeva, nush unde, ii multumesc celui/celor care deja au exprimat-o), dam like-uri peste likeuri, la o tona de chestii si nu suntem mai bogati inlauntrul nostru. Nu, nu e vorba de nici un mesaj religios, nu va indemn sa cautati revelatia divina, gasiti-o doar pe cea umana, de acolo nu mai sunteti copii.

Va rog, nu dati like-uri, nu ma incanta (stiti ca am mintit aici), dar un like sau 1 milion nu schimba cu nimic cocina.

Nu toti sunt la fel, ei se cunosc, nu au nevoie de like-uri, stiu deja cine sunt si de ce fac ceea ce fac.

Cred ca am multe de spus, dar si mai multe de invatat.

Azi, despre persoanele cu dizabilitati.

Multi ii stiti, le zambiti si treceti repede pe langa ei; alteori, mai spuneti ceva, incercand sa ascundeti stanjeneala, sentimentul de falsa compatimire, auto-gratitudinea ca nu sunteti ca ei; ei nu ne vor mila, compatimirea, vor doar sa intelegeti ca sunt oameni, dar nu de putine ori, NOI nu-i vedem asa, ci ca ceva ce nu ar trebui sa existe, ca ne strica frumosul nostru simt si echilibru artistic, iluzia ca Universul este elegant si frumos. Nu, nu e (sper ca undeva realizati asta), iar acesti oameni chiar exista!

AND GUESS WHAT? SI-AU CASTIGAT DEJA DREPTUL DE A FI NUMITI OAMENI PRIN SIMPLA LOR SUPRAVIETUIRE

Legile naturii dicteaza ca daca un individ e rezulatatul a prea multor gene proaste, acesta moare(mutatii incompatibile cu viata); daca genele sunt compatibile cu supravietuirea insa afecteaza profund capacitatea de reproducere, nu exista urmasi, gata linia genetica aberanta. Restul, sunt deja aici, si-au castigat dreptul de a fi oameni, nu e nevoie sa si-l recastige. Natura este cea care decide ce gene sunt necesare, care se dezvolta. Daca noi ne arogam dreptul de a decide “x traieste, y moare” pt ca prezinta niste mutatii genetice, ne arogam rolul de Arbitru Suprem, fara sa avem de multe ori o intelegerea legilor naturii.

Avem in istoricul genetic al rasei umane, destule cazuri de gene mutante care produc efecte severe(Thalasemia, hemofilia, Sickle-cell anemia, fibroza chistica), insa mai putin afecteaza aspectul individului, si noi ii consideram oameni, fara sa constientizam ca, de multe ori acestia(care in secolele trecute ar fi murit, sau ar fi avut o viata problematica), sunt mai dependenti de un tratament medicaldecat o persoana cu dizabilitati.

Nu, nu e apel la dragoste, empatie si altruism, e doar un apel la renuntarea la prejudecati. Am citit undeva ca respectul fata de altii nu poate exista fara respectul de sine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s